Eten & Drinken

Schuif aan op Welgelegen !

Op Welgelegen gaan lekker eten en gezelligheid hand in hand ! Dat ervaren onze hotelgasten, maar ook gasten aan onze 'Open Eettafel'.  Van woensdag tm zondag is onze kloostertafel in de Jachtkamer gereserveerd voor gasten die gezellig samen met anderen een hapje willen eten:  Aanschuiven op Welgelegen

Zie hieronder bij het kopje 'diner' het menu voor de maand oktober.

De maaltijd bereiden wij met uitsluitend verse producten & groenten van het seizoen. Dat geldt voor de wisselende dagschotel en ook de kleine kaart. Stoofpotjes of stamppot, Friese specialiteiten, alles komt in de komende maanden voorbij. U kunt dus altijd wat nieuws proberen. De Open Eettafel op Welgelegen is van woensdag tm zondag ingedekt.

Eet u mee ? Laat het ons voor 12.30 uur weten via telefoon nr. 0514-605050 en uw stoel in de Jachtkamer wordt klaar gezet.

 
 
 

Welgelegen Diner

Dagelijks bieden wij onze gasten een 3-gangen dagschotel. Voorgerecht met stokbrood & kruidenboter, hoofdgerecht en een dessert.                                

Gasten die geen half pension hebben geboekt kunnen natuurlijk ook eten in ons restaurant. Dit is mogelijk op woensdag tm zondag. Ons hotel is geopend vanaf 10.00 uur tot 23.00 uur. De keuken is open tot 20.30 uur. Wij ontvangen uw reservering graag even van te voren, uiterlijk 12.00 uur op de dag zelf. Reserveren kan via mail of telefoon. De kosten voor deelname aan ons dag-menu zijn  € 15,00 per persoon.

 

 

Dagmenu - December

Welgelegen Diner

vrijdag 1 dec           Italiaanse salade, Pasta Bolognese & Tiramisu

zaterdag 2 dec       Groentesoep met stokbrood & kruidenboter, Andijviestamppot,

                                 spekjes, mosterd kaas saus en

                                 gehaktballetjes & Griesmeelpudding met rood fruit

zondag 3 dec         Friese mosterdsoep, Stoofpotje met rode kool &

                                Stoofpeertjes met suikerbrood wentelteefjes

maandag 4 dec     restaurant dicht

dinsdag 5 dec       restaurant dicht

woensdag 6 dec    Erwtensoep, Boerenkool met spek & worst &

                                Appelpartjes in siroop met vanille kwark

donderdag 7 dec   Tomatensoep, Gegrilde zalm met koolsalade en gebakken

                                 aardappeltjes & Hollandse kaasplank

vrijdag 8 dec         Carpaccio, Lasagne & Crème brûlée

zaterdag 9 dec      Kippensoep, Hachee, aardappelpuree en rode kool &

                                 Warm winter fruit in kaneel room

zondag 10 dec       Italiaanse salade, Pasta Bolognese & Tiramisu

maandag 11 dec    restaurant dicht

dinsdag 12 dec      restaurant dicht

woensdag 13 dec   Groentesoep met stokbrood & kruidenboter,

                                  Andijviestamppot, spekjes, mosterd kaas saus en

                                  gehaktballetjes & stoofpeertjes met suikerbrood wentelteefjes

donderdag 14 dec  Friese mosterdsoep, Stoofpotje met rode kool &

                                  Griesmeelpudding met rood fruit

vrijdag 15 dec         Erwtensoep, Boerenkool met spek & worst &

                                  Appelpartjes in siroop met vanille kwark

zaterdag 16 dec     Tomatensoep, Gegrilde zalm met koolsalade en

                                  gebakken aardappeltjes & Hollandse kaasplank

zondag 17 dec        Carpaccio, Lasagne & Crème brûlée

maandag18 dec     restaurant dicht

dinsdag 19 dec      restaurant dicht

woensdag 20 dec   Kippensoep, Hachee, aardappelpuree en rode kool &

                                  Warm winterfruit in kaneelroom

donderdag 21 dec   Italiaanse salade, Pasta Bolognese & Tiramisu

vrijdag 22 dec        Groentesoep met stokbrood & kruidenboter,

                                  Andijviestamppot, spekjes, mosterd kaas saus en

                                  gehaktballetjes & stoofpeertjes met suikerbrood wentelteefjes

zaterdag 23 dec      Friese mosterdsoep, Stoofpotje met rode kool &

                                   Griesmeelpudding met rood fruit

zondag 24 dec        Erwtensoep, Boerenkool met spek & worst &

                                  Appelpartjes in siroop met vanille kwark

maandag 25 dec    restaurant dicht

dinsdag 26 dec      restaurant dicht

woensdag 27 dec   Tomatensoep, Gegrilde zalm met koolsalade en gebakken

                                   aardappeltjes & Hollandse kaasplank

donderdag 28 dec  Carpaccio, Lasagne & Crème brûlée

vrijdag 29 dec        Kippensoep, Hachee met aardappelpuree en rode kool &

                                  Warm winterfruit in kaneelroom

zaterdag 30 dec     Italiaanse salade, Pasta Bolognese & Tiramisu

zondag 31 dec        restaurant dicht

Welgelegen Buffet

Buffet arrangementen

Op Welgelegen bereiden wij ieder buffet op ambachtelijke wijze. Alle ingrediënten zijn vers en worden zorgvuldig geselecteerd om de buffetten te voorzien van de beste smaak. Onze buffetten bieden voor elk wat wils. Gasten kunnen zelf  kiezen wat ze lekker vinden en hoeveel ze willen eten. Ze krijgen de mogelijkheid om op hun gemak het luxe buffet te bekijken en te bepalen wat ze op hun bord scheppen en hoeveel. Een ander voordeel is dat men de gelegenheid krijgt om nieuwe, onbekende gerechten te proeven die ze anders nooit geprobeerd zouden hebben. U kunt onze buffetten reserveren vanaf 12 personen.

Welgelegen Buffet

Stamppot buffet     € 22,75 per persoon

Boerenkool met gebakken spekjes, zuurkool bestrooid met gebakken spekjes, oma's stoofpotje van zachte rundersukade, Geldersche worst, hutspot bestrooid met gebakken spekjes, in stoofpan bereide gehaktballen in heerlijke jus. Bijgerechten: augurk blokjes, piccalilly, tafelzuur

Bourgondisch buffet     € 25,50 per persoon

Varkens ribeye rollade met groene pepersaus, botermalse kipdijfilet in zachte piri piri saus, Bourgondische aardappeltjes met ui en spekjes, oma's stoofpotje van rundersukade, moeders gehaktballetjes in zoetzure saus, heerlijke rijstschotel rijkelijk gevuld met verse groenten, pasta salade met appel en broccoli, boeren tomaat salade, Duitse kartoffel salade, ambachtelijke rundvlees salade, komkommer appelsalade met een dille dressing, scharreleisalade met een lente-uitje en bieslook, stokbrood bruin & wit met romige kruidenboter.

Keuze is Reuze buffet    € 27,50 per persoon

Varkens ribeye met groene pepersaus, botermalse kipdijfilet in zachte piri-piri saus, bourgondische aardappeltjes met ui en spekjes, oma's stoofpotje van rundersucade, malse varkenshaas sate met satesaus en gebakken uitjes, varkensoesters in romige champignonsaus met bieslook, moeders's gehaktballetjes in zoetzure saus, licht afgerookte Gelderse beenham, groenteschotel geroerbakt in olijfolie, heerlijke rijstschotel rijkelijk gevuld met verse groenten.

Pastasalade met appel en broccoli, boeren tomaat salade, Duitse kartoffel salade, ambachtelijke rundvlees salade, komkommer appelsalade met een dille dressing, scharreleisalade met een lente-uitje en bieslook, diverse stokbrood en romige kruidenboter.

Luxe buffet    € 27,50 per persoon

Botermalse kipdijfilet in zachte piri-piri saus, oma's stoofpotje van rundersucade, licht afgerookte Gelderse beenham, Bourgondische aardappeltjes met ui en spekjes, malse varkenshaas sate met satesaus en gebakken uitjes, varkensoesters in romige champignonsaus met bieslook, heerlijke rijstschotel rijkelijk gevuld met verse groenten, groente schotel geroerbakt in olijfolie.

Pastasalade met appel en broccoli, boeren tomaat salade, Duitse kartoffel salade, ambachtelijke rundvlees salade, komkommer appelsalade met een dille dressing, scharreleisalade met een lente-uitje en bieslook, diverse stokbrood en romige kruidenboter.

Vis & Vlees buffet    € 28,95 per persoon

Tongfilet in romige hollandaisesaus, oma's stoofpotje van rundersukade, scampi-spiesjes met knoflook, botermalse kipdijfilet in zachte piri-piri saus, malse varkenshaas sate met satesaus en gebakken uitjes, verse zalm in botersaus met een vleugje citroen, heerlijke rijstschotel rijkeljik gevuld met verse groenten, bourgondische aardappeltjes met ui en spekjes, 

Pastasalade met appel en broccoli, boeren tomaat salade, Duitse kartoffel salade, ambachtelijke rundvlees salade, komkommer appelsalade met een dille dressing, scharreleisalade met een lente-uitje en bieslook, diverse stokbrood en romige kruidenboter.

Italiaans buffet    € 26,75 per persoon

Runder lasagne met Italiaanse groente & kruiden, spaghetti bolognese, kipdijfilet met groene pesto, tomaatjes en kaas, penne all'arrabiata met gamba's, Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus en mild gekruid, aardappeltjes op zijn Italiaans.

Rucola salade met tomaatjes, pancetta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, penne kip/pesto salade, pastasalade met appel en broccoli, aioli tapenade, tapenade van zongedroogde tomaten, tricolore tapenade, met diversen stokbrood

Ook op Welgelegen

In de verschillende ruimtes van onze boerderij zijn afgelopen zomer veel familiefeestjes gevierd, is er door diverse gezelschappen vergaderd en zijn er een tweetal boeken gepresenteerd. Compleet verzorgd in overleg met ceremoniemeesters, voorzitters en presentatoren. Er gebeurd dus meer op Welgelegen ! Kom even bij ons langs, er is altijd wel even tijd om een kijkje te nemen of mogelijkheden door te nemen !

 

Welgelegen Wijnen

Bij het samenstellen van onze wijnkaart worden wij geadviseerd door Verbunt Wijnkopers. Joseph Antonius Verbunt is de grondlegger van Verbunt Wijnkopers. In 1844 kwam hij vanuit Bergeijk naar Tilburg om daar een zaak in tabak, wijn en gedistilleerd te starten. Hij was niet ouder dan 22 jaar toen hij naar Tilburg kwam.

Op 8 juli 2010 verkocht hij zijn aandelen aan een ander familiebedrijf: Salentein Holding van Mijndert Pon.

Salentein is internationaal actief in onder andere landbouw en veeteelt, maar houdt zich ook bezig met de productie en distributie van fruit en wijn. De Salentein producten worden inmiddels in meer dan 40 landen gedistribueerd. Met name in Argentinië en Nederland is Salentein uitgegroeid tot een bekend merk. Salentein beschouwt Nederland dan ook als ‘tweede thuismarkt’ naast Argentinië.

Welgelegen Wijnen

Rode wijnen

Elevado selected red
2015
Malbec - Merlot

Uit het sap van de Malbec en Merlotdruif ontstaat deze volle rode Elevado Selected Red. De rode wijn is fruitig en heeft aroma’s en smaken van pruimen en zwarte bessen.

De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare en liggen in een rotsachtige omgeving aan de voet van het Andesgebergte. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht.

Prijs per glas € 3,25
Prijs per fles € 19,50

Laurent Miquel
Selection Cazal Viel
2015
Rouge blend (Syrah, Grenache, Merlot)

Fris rode kleur. In de neus aroma’s van rood fruit. Gemakkelijke, soepele smaak, maar wel met karakter. Een echte allemansvriend, een ‘vin de plaisir’ met volop fruit. Gemaakt van jonge druivenstokken.

Prijs per glas € 3,25
Prijs per fles € 19,50

Epicuro Montepulciano
DOC Montepulciano
2015
100% Monte
pulciano

Epicuro Montepulciano d'Abruzzo is een originele rode wijn uit de streek Abruzzen van het typisch Italiaanse druivenras Montepulciano. De heldere robijnrode wijn heeft intense aroma's van kersen en kruiden. De zwoele smaak is zacht en rond met sappig kersenfruit. De wijn is perfect geschikt als dagelijkse drinkwijn, maar is ook een heerlijke eetwijn. Zo smaakt hij lekker bij pastagerechten, lamsvlees, gebraden gevogelte, bij kleine gerechtjes en bij kaas- en worst hapjes.

Prijs per glas € 3,50
Prijs per fles € 22,50

Witte wijnen

Mountain View
Chenin Blanc
2016
Wine of South Africa

Een duidelijk citrus aroma komt je tegemoet, samen met smaken van mandarijn en papaya. De witte wijn gemaakt van de Chenin Blanc druif is rijk en met de zachte afdronk heerlijk toegankelijk.

Dit is een geweldig glas witte wijn voor bij gerechten met vis en kip.

Prijs per glas € 3,50
Prijs per fles € 19,50

Mountain View
Chardonnay
2016
Wine of South Africa (Western Cape)

Een zacht frisse Chardonnay wijn zonder houtrijping. Fijne aroma's van perzik en abrikoos vullen deze witte wijn met rijp en rijkheid. Door zijn zachte zuren en ondertoon van amandel kun je genieten van een heerlijke afdronk.

Deze Mountain View zullen van je zomerse salades een feestje maken. Een witte wijn die zich leent voor bij vis en gevogelte.

Prijs per glas € 3,50
Prijs per fles € 19,50

Laurent Miquel
Selection Cazal Viel
2016
Blanc (signature blend)

Bleekgele kleur met een groenige glans. De wijn stuift werkelijk het glas uit. In de mond licht, speels en verfrissend. Aroma's van exotisch fruit en witte bloemetjes. Boterachtig in de mond met lange afdronk. Een verrukkelijke zuivere en goed gemaakte huiswijn om dagelijks van te genieten.

Prijs per glas € 3,25
Prijs per fles € 18,50

Masseria Trajone
2016
Pinot Grigio
Streek Abruzzo

Strogele kleur met groene tinten. Een aangename, zacht kruidige witte wijn met aroma's van appel, perzik en ananas. Frisse smaak met veel mineralen.

Een heerlijk aperitief of om te drinken bij geroosterde vis, pasta's met roomsaus, prosciutto of salades.

Prijs per glas € 3,75
Prijs per fles € 19,50

Rose

Selection Cazal Viel
2016
Rose

Een zachtroze kleur, frisse aroma’s van rood fruit en smaken van rijp fruit en kruiden. Verfrissend, met een mooie balans tussen fruit en zuren. Droog maar met een zekere vettigheid en rondeur. Een perfecte roséwijn

Hoofdzakelijk Syrah, aangevuld met Grenache, Cinsault en Carignan

Frisse rosé, heerlijk zomers, dus heerlijk om zó te drinken. Ook lekker in combinatie met gegrilde kip of kalkoen en frisse maaltijdsalades.

Prijs per glas € 3,25
Prijs per fles € 18,50

Welgelegen Ontbijtbuffet

Voor onze gasten is er dagelijks een gevarieerd, landelijk ontbijtbuffet beschikbaar. Verse croissants, luxe broodjes en boerenbrood met daarbij een ruime sortering zoet- en hartig beleg. Uiteraard ook boerenyoghurt en andere zuivelproducten. Verse koffie en thee maakt de belangrijkste maaltijd van de dag compleet.

U kunt van 08.00-10.00 uur gebruik maken van het ontbijtbuffet.

Uiteraard kan dat ook buiten deze tijden, geeft u dat even aan bij het inchecken of bij uw reservering.

Welgelegen Ontbijttafel of Brunch

Ontbijttafel of Brunch op WelgelegenGezellig ontbijten of brunchen op Welgelegen? Voor groepen en gezelschappen verzorgen wij voor u graag een uitgebreide ontbijttafel met volop gezonde en landelijke lekkernijen. Verse broodproducten als croissants, pistolets, ciabatta en boerenbrood met daarbij een ruime sortering zoet- en hartig beleg. Uiteraard ook boerenyoghurt en andere zuivelproducten. Verse koffie en thee maakt de belangrijkste maaltijd van de dag compleet. Ook de allerkleinsten zijn van harte welkom, voor hen geldt een 50% korting.

Ideetje voor het gezin of de hele familie misschien? Informeert u naar de mogelijkheden via ons contactformulier. Ook beschikbaar voor het opvragen van prijzen of een offerte.

Welgelegen Lunch

Tussen de middag (12.00-14.00 uur) hebben wij koude en warme lunchgerechten voor u gereed staan. Een welkome onderbreking van bij voorbeeld een lange fiets- of wandeltocht. 

Welgelegen Lunchkaart

Kwekkeboom kroketten met brood € 6,50
Tosti mozzarella, tomaat & pesto € 4,50
Tosti kaas & chorizo € 4,50
Tosti ham & kaas  € 3,50
Tosti brie, tuinkruiden & tomaat € 5,50
Pannenkoek naturel € 3,50
Pannenkoek met spek € 4,50
Pannenkoek met spek & appel € 4,50

Welgelegen Borrel

Gezellig borrelen @ Welgelegen

Iets te vieren, maar liever wat low profile? Voor grote èn kleine gezelschappen verzorgen wij een aangeklede borrel met zorgvuldig geselecteerde specialiteiten. 

Welgelegen Borrelgarnituur

Borrelplankje worst (voor 2 personen) € 8,50

Borrelplankje kaas (voor 2 personen) € 8,50

Borrelplankje gemengd (voor 2 personen) € 8,50

Bitterballen (8 stuks)  € 5,50

Breek brood met dips (voor 2 personen) € 4,95

Welgelegen High Tea

Wat is een high tea? En wat is het verschil met een afternoon tea?

Afternoon tea of high tea?
Een afternoon tea, zoals de Engelsen het noemen, is een theeceremonie die bestaat uit kleine hartige en zoete gerechten. Een afternoon tea wordt doorgaans rond 15.00/16.00 uur aan lage tafels, zogeheten salontafels, geserveerd en duurt circa twee uur. De Engelsen kennen ook de ‘high tea’. Dit is een uitgebreide (brood)maaltijd met een warme snack die ’s avonds rond etenstijd wordt geserveerd. De Engelse high tea wordt traditioneel aan hoge tafels, eettafels, geserveerd. Vandaar de naam high tea. In Nederland wordt dus vaak de term ‘high tea’ gebruikt, terwijl men eigenlijk de Engelse ‘afternoon tea’ bedoelt.

Welgelegen High Tea

Geschiedenis
Groot-Brittannië is de bakermat van de thee ceremonieën. De afternoon tea ontstond rond 1840. In die tijd werd de lunch vroeg geserveerd en het diner laat. De zevende hertogin van Bedford, Anna Maria Russell, kreeg rond 16.00 uur een hongerig gevoel. Daarom liet zij naast haar favoriete darjeeling thee ook sandwiches en cake naar haar kamer brengen. Na verloop van tijd nodigde zij vriendinnen uit om te genieten van haar ‘afternoon tea’. Deze theeceremonie werd vervolgens populair onder de elite. Thee was in die tijd weliswaar nog een luxegoed, maar wat in de adellijke en koninklijke kringen gebeurde was interessant en dat wilde het gewone volk ook. De afternoon tea groeide in populariteit en tot op de dag van vandaag is de afternoon tea niet weg te denken uit de Engelse cultuur.

Gerechten
Een afternoon tea bestaat traditioneel uit finger sandwiches, scones met jam en clotted cream, en diverse zoetigheden zoals taartjes en cakes. Alle hapjes passen tussen duim en vinger. De gerechten worden van hartig naar zoet geserveerd, zodat de smaken rustig worden opgebouwd. Scones zitten qua structuur en smaak tussen brood en cake in en vormen daarom een goede overgang tussen de hartige en zoete gerechten. De scones worden bij voorkeur warm en vers gebakken geserveerd. Worden de gerechten op een etagère geserveerd dan liggen de sandwiches onder, de scones in het midden en de zoetigheden boven. Men eet dus ‘van onder naar boven’.

Thee
De thee maakt de high tea! Net zo belangrijk als de gerechten is de thee die je bij de high tea serveert. Bij voorkeur gebruik je losse thee. Je kan ervoor kiezen om per gang een thee te serveren of om je gasten zelf hun thee te laten kiezen door verschillende soorten thee en papieren theefilters of thee-klemmen op tafel te zetten. Meer weten over thee? Kijk dan op onze pagina over thee.

Welke thee bij welk gerecht?
Net als bij de gerechten is het aan te raden om de thee qua smaken rustig op te bouwen. Groene thee en oolong thee gaan over het algemeen goed samen met sandwiches. Darjeeling wordt wel beschouwd als de ideale thee voor een high tea en vormt een goede combinatie met de traditionele scones. Bij de zoete gerechten kan je kiezen voor theeën met meer uitgesproken smaken, zoals earl grey thee, jasmijnthee en (verse) muntthee. Earl Grey thee gaat bijvoorbeeld goed samen met gerechten waarin citrusvruchten zijn verwerkt, zoals citroen en sinaasappel. Daarnaast vormt het net als jasmijnthee en muntthee een mooie combinatie met (pure) chocolade.

Voor elke gelegenheid
Een afternoon tea, of zoals wij het noemen een high tea, is een feest voor elke gelegenheid, denk aan een verjaardag, een vrijgezellenfeestje of een babyshower. Een high tea kan je naar hartenlust aanpassen aan je eigen wensen. Wil je de high tea extra feestelijk maken? Begin dan met een glas prosecco of champagne. Wil je meer hartige gerechten? Begin dan de high tea met een kopje soep en/of een quiche. Of kies voor producten van het seizoen, zoals aardbeien, frambozen, appel en kaneel of maak in de zomer zelf een heerlijke ijsthee.